Exercitii de dictie.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Kids Creations -> Cafenea/Cafe
Autor Mesaj
Haniii
Moderator
Moderator
Haniii

Data inscrierii: 04/Noi/2009

MesajTrimis: 04/06/2010 15:52    Titlul subiectului: Exercitii de dictie. Raspunde cu citat (quote)

Eu una vreau sa scap de accentul meu de moldoveanca si m-am apucat de exercitii de dictie.

So , niste exemple.

Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.

Duc în bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, aud mac, aud oac, nu e rac, nu-i gândac, nu e cuc, nu-i brotac, îl apuc, îl hurduc. E tot drac.

Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.

Cosaşul Saşa îndată ce coseşte, cât şase saşi saşul coseşte. Şi-n sus şi-n jos de casa sa, coseşte saşul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi ştie.
- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi!

Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza când cel mai autentic dintre orginali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, regele Paragarafaramus, nu se va desoriginaliza.

Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu...

Un bal privat de egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, excluzând rival, egal si actual.

Spre sfânta sa soră Suzana se suie, Spăşită din suflet suspinu să-şi spuie, Şi-n susul sarcastic suspinu-şi şopteşte, Şi-odată pe scara sucită se opreşte

Boul breaz, bârlobreaz, lesne-a zice boul breaz, dar mai lesne-a dezbârlobrezi bârlobrezitura din boii bârlobrezenilor

Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar

Sighitibum ala bim bum bam,strigatul cilipanezului în căutarea baldibuzului omorât de un cris cras, într-un stil abracadabrant pentru că nu a vrut să-l omoare pe hipocate-elefanto-camerosul, ascuns după un camilolabilolabalascop fiindcă mâncase citopiperazina si se brohănise cu brohoteele în drămandău.

Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.

Papucarul papucăreşte papucii nepapucăriţi ai papucăresei, dar papucăreasa nu poate papucării papuci nepapucăriţi ai papucarului care papucăreşte papuci nepapucăriţi.

O SAPĂ LATĂ, 2 SAPE LATE, 3 SAPE LATE , 4 SAPE LATE , 5 SAPE LATE , 6 SAPE LATE 7 SAPE LATE ŞI ÎNCĂ ALTE SAPE LATE ŞI ALTE SAPE LATE ŞI ÎNCĂ ALTE 7 SAPE LATE

O coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.

Ştiu că ştii că ştiuca-i ştiucă
Dar mai ştiu că ştiuca-i peşte
Şi că ştiuca se mănâncă
Şi că ştiuca se prăjeşte.

Nu-i greu a zice titiridva tidva, da-i greu a destitiridvi titiridvitura titiridvei tidvei.

O mierliţă fuflendiţă fuflendi-fuflendăriţă nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierliţa fuflendiţa fuflendi-fuflendăriţă.

Ceea ce cerea celebrul Cicero gemând geniilor degenerate ,n-au acceptat-o Cezar şi ceata ingeniosilor cetăţeni certaţi cu cerinţele cercurilor centrale

Cupă cu capac, capac cu cupă.

Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite.

Şase saci în şase saşi soseau pe şosea.

Stânca stă-n castan ca saşa Stan

Un sas cu glas de bas cam gras şi ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas.

Unui tâmplar i s-a-ntâmplat o întâmplare. Alt tâmplar, auzind de întâmplarea tâmplarului de la tâmplărie a venit şi s-a lovit cu tâmpla de tâmplăria tâplarului cu întâmplarea.

Ţânţarul soţ însoţi soaţa ţâţâind sancţionând înţepând nesăţios.

O babă bălană mănâncă o banană babană.

Soră Sară, n-ai sărit aseară să vezi carnea cum se sară?

Creaţă isteaţă, zâmbitoare şi glumeaţă, scandează cu dicţie lipsit de interdicţie fel de fel de poezii - azurii - cu copii şi făclii, pe hârtii, mii şi mii apoi pe-un cal merg la bal triumfal.

Capra neagră calcă-n clinci. Clinciul crapă-n cinci, crape capul caprei-n cinci, precum a crăpat clinciul-n cinci.

Arhiepiscopul din Constantinopol a încercat să se dezarhiepisconstantinopolizeze.

Capra paşte lângă casă. Capu caprii crape-n şase! Capra noastră n-are lapte. Crăpa-i-ar coarnele-n şapte!

Fofiţă fondofirliţă, forofifo - fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo – fenderloi

Paradimetilaminoanzobenzensurfonic.

Patrusprezece pritocitori într-o pritocitorică mică!

Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.

Când am zis c-am zis c-om zice, că tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice , da tu zici c-am zis c-om zice.

Sisoie se suie seara sus să sară scara solitar scara sigur

-Spune-mi cine soseşte pe şosea?
- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.
- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?
-Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!
-Aha, dacă pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci,deci vor fi şaspe saşi cu şapte saci

Armura arămie a asprului atrid Agamemnon, atârnată asupra altarului atic, atrăgea, aşadar atenţia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, aşteptând atenuarea aţâţărilor anarhice ale aprigului Achille.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Bree
Administrator
Administrator
Bree

Data inscrierii: 08/Noi/2009

MesajTrimis: 05/06/2010 23:16    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si eu am accent de moldoveanca :unsure:
dar toata omenirea din jurul meu vorbeste asa si daca as scapa de accent toti s-ar uita ciudat la mine.. crezand ca am fite sau ceva de genul :lol:
oricum vreau sa scap de accent ... daca nu acum , poate cand voi mai creste :-)

Cool Girl: diverse@coolgirl.ro
Bravo: club@bravonet.ro
Bravo Girl: office@bravogirl.ro
Popcorn: popcorn@edipresse.ro --> Dati un mail si ajuta-ne sa ne largim comunitatea Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:    Subiectul anterior : Subiectul urmator  
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Kids Creations -> Cafenea/Cafe Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro